RKI før rejsen
Økonomi

Når RKI kommer i vejen for din ferie

Julen er slut og nytåret nærmer sig. Og derved skifter vi også meget snart fra december til januar.

Januar er en måned, hvor der sker meget – også inden for bestilling af rejser. For det er i januar, at rigtig mange mennesker bestiller deres sommerferie sydpå.

Det er lidt ironisk, da det måske er den måned, hvor der er færrest penge til rådighed – efter en dyr julemåned. Og mange er da derfor også nødt til at få sig et hurtigt lån.

For de fleste mennesker er det ikke det helt store problem. Men for dem, som er registrerede som dårlige betalere, kan RKI sagtens komme i vejen for sommerferien.

Heldigvis er der stadig låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI. Derfor kan du altså stadig komme på ferie, selvom du står registreret i RKI.

Men det er ikke nemt. For normalt skal du igennem et ret omfattende vurdering i forhold til, om låneudbyderen tror på, at du vil betale dit lån tilbage igen.

De kigger på, hvorfor du i første omgang er blevet registreret i RKI. For der er stor forskel på, om du f.eks. har været uheldig og gå ned med dit firma – eller du bare har opført dig uansvarligt med dine penge.

Får du så dit lån, kan du også godt regne med, at det kommer til at koste dig dyrt i renter. For du ligger naturligvis i højrisiko-gruppen. Og de tager sig derfor godt betalt for at låne dig penge.

Så måske skal du i virkeligheden vurdere, om du har lyst og behov for et lån til sommerferien. Eller om du måske i virkeligheden hellere skal bruge dine nuværende og fremtidige penge på at få betalt dine nuværende lån tilbage.