Barcelona ferie
Rejser

Hvor går storbyferien hen?

in Rejser

Når du skal planlægge din næste storbyferie, så er der mange hensyn at tage.

Hvad må den koste? Hvad skal du opleve? Og hvor lang rejsetid gider du at have? Alt sammen noget, som du bør overveje – og som jeg vil komme ind på i denne artikel.

Priserne på flybilletter til de europæiske hovedstæder svinger meget. Ofte afhænger det af konkurrencen. Altså hvor mange flyselskaber, som flyver til de enkelte steder.

F.eks. er det muligt at finde flybilletter til en meget lav pris. Omvendt kan det være et problem at komme billigt til Rom. Der er også stor konkurrence på flybilletter (og derved lave priser) på flyrejserne til London. Og Berlin ligger så tæt på, at priserne hertil også er lave – hvis de da ikke vælger at køre selv.

Men det er ikke nok at komme billigt dertil. Priserne på stedet har også stor betydning.

Her er den største post naturligvis overnatningen. Men kommer du til en dyr storby, kan det også hurtigt blive dyrt at spise og se seværdigheder. Vælger du f.eks. en by som Prag, så er det muligt at overnatte og spise (og drikke) meget billigt.

Nu handler det jo ikke kun om økonomien. For det hjælper jo ikke noget, at der er billigt, hvis der ikke er noget at opleve. Og her er der heldigvis masser af storbyer at vælge imellem.

London er jo altid populær i forhold til seværdigheder og oplevelser. Og interesserer du dig for historie, er Berlin og Rom oplagte. Berlin handler meget om 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig, mens Roms historie vedrører Romerrigget og Den Katolske Kirke.

Men også byer som Prag, Barcelona og Paris har masser at byde på, når det kommer til spændende seværdigheder og interessante oplevelser.

Endelig handler det jo også meget om rejsetiden – specielt hvis du f.eks. kun har en weekend. Her er det naturligvis hurtigere at flyve til Berlin eller London end de sydligere storbyer som Rom og Barcelona.

Husk dog også at tage rejsetiden fra lufthavnen til centrum med i de samlede betragtninger. For den kan i visse tilfælde være nærmest lige så lang som selve flyvetiden.

Så hvor skal du så tage hen? Forhåbentlig er du blevet inspireret (og derved også lidt klogere), efter at du har læst denne artikel.