Low Carb
Sundhed

Bliv sommerklar med LCHF

in Sundhed

Står der også slankekur på dit nytårsforsæt? Og vil du gerne være sommerklar om et halvt års tid? Så prøv noget nyt – i stedet for de traditionelle slankekure, der alligevel ikke virker i det lange løb.

I dag er der et hav af slankekur, der lover guld og grønne skove. Specielt damebladene er slemme til at komme med dem her i januar.

Måske du i stedet skulle prøve en veldokumenteret kur, der virker i det lange løb – og uden at du skal sulte dig, veje din mad eller tælle kalorier.

En sådan kur er den såkaldte LCHF-kur. Forkortelsen står for Low Carb High Fat. Og helt grundlæggende skal du bare skære ned på kulhydraterne – og i stedet spise fedt. Ikke den værste kur, vel?

Du skal altså begrænse, hvor meget du spiser af f.eks. pasta, brød, kartofler, frugt og sukker.

I stedet skal du spise fed mad. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvad den fede mad er. F.eks. er det også forbudt at spise margarine, olier som majs- og solsikkeolie, pommes frites og chips.

Så erstat disse fedtkilder med naturlige fedtstoffer som f.eks. smør og koldpresset kokosfedt.

Grøntsager er også godt – men kun dem som vokser over jorden. Her snakker vi altså om tomater, agurker og salat.

Endelig er det bedst at spise økologiske varer – da de er mest naturlige.

Ud over at du kommer til at tabe dig, hvis du følger en LCHF-kur, så vil du også få bedre styr på dit blodsukker – hvilket igen har en masse positive effekter som f.eks. mere energi.

En LCHF-kur er altså perfekt, hvis du gerne vil smide nogle kilo – og ikke mindst holde vægten på længere sigt.